WHO:n julistamaa Maailman potilasturvallisuuspäivää vietetään vuosittain 17. syyskuuta. Päivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta potilasturvallisuudesta. Suomessa päivä on asiakas- ja potilasturvallisuuden päivä ja ohjelmaa järjestetään sekä kansallisesti että alueellisesti. Lisätietoa tapahtumista saat Asiakas- ja potilasturvallisuuskeskuksen verkkosivulta: https://asiakasjapotilasturvallisuuskeskus.fi/tapahtumia-ja-koulutuksia/asiakas-ja-potilasturvallisuuspaivat/maailman-potilasturvallisuuspaiva-17-9-2022/.

Tänä vuonna potilasturvallisuuspäivän teemana on lääkitysturvallisuus. Lääkitysturvallisuus on yksi potilasturvallisuuden tärkeimpiä tekijöitä.

Henkilöstön lääkitysturvallisuusosaamisen kehittäminen on yksi tapa edistää lääkehoidon turvallisuutta. Suomessa laajasti käytetty LOVe (Lääkehoidon osaaminen verkossa) -koulutuskokonaisuuteen julkaistaan uusi lääkitysturvallisuusaiheinen kurssi. Lisätietoa VARO-kurssista löydät täältä: https://laakeosaaminen.fi/uusi-varo-kurssi-julkaistaan-maailman-potilasturvallisuuspaivana/.

Suurin osa lääkkeistä käytetään avohoidossa. Avohoidon lääkehoitoprosessi ylittää usein organisaatiorajat, jolloin myös vastuu lääkitysturvallisuuden varmistamisesta jakautuu usealle eri toimijalle. Organisaatiorajat ylittävällä HaiPro-vaaratapahtumailmoittamisella voidaan tunnistaa ja hallita lääkehoitoon liittyviä riskejä alueellisesti. HaiPro-ilmoittamista eri organisaatioiden välillä pilotoitiin kevään 2022 aikana Vaasan ja Hämeenlinnan alueilla. Lue lisää pilotista: https://valo.apteekki.fi/tutkimus-ja-kehittaminen/haipro-yhteistyopilotti/

Hyvää asiakas- ja potilasturvallisuuspäivää!

#WorldPatientSafetyDay #AsiakasJaPotilasturvallisuuspäivä #MedicationWithoutHarm #LääkitysTurvallisissaKäsissä

Awanicin yhteystietoja:

HaiPro ja muut tietojärjestelmätuotteet: tuotteet@awanic.fi

LOVe-koulutus ja uusi VARO-kurssi: love@awanic.fi

Awanic Oy:n ajankohtaisia uutisia löydät myös LinkedIn-sivultamme.

Ota yhteyttä!

Yhteystiedot

Tietojärjestelmät

tuotteet@awanic.fi

010 2195 700
(ark. 09-17:00)

Verkkokoulutukset

love@awanic.fi

save@awanic.fi

tietosuojapassi@awanic.fi

Sopimukset, tarjoukset & kurssitiedustelut
010 2195 701
(ark. 09-16:00)

Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä LOVe-tukeen, yhteystiedot löydät tunnusviestistäsi.

Ota Yhteyttä!

Awanic Oy

Y-tunnus: 2190408-4

etunimi.sukunimi@awanic.fi
Rautatienkatu 26 B 32
33100 Tampere

Olemme siirtyneet pääasiassa etätyöskentelyyn. Voit sopia käynnin toimistollamme yhteydenottolomakkeen kautta.

Seuraa meitä myös LinkedInissä!

Luotettava kumppani logo